Houtland Zoemt: koop jouw bijvriendelijke bloemen en planten

Gepubliceerd op maandag 29 maart 2021 9.42 u.

Omdat veel bijen, vlinders en zweefvliegen het moeilijk hebben om in onze omgeving te overleven, organiseert Regionaal landschap Houtland voor het 5e jaar op rij de actie Houtland Zoemt! om de aandacht te vestigen op de nood aan meer nuttige bloemen voor onze bestuivers.

Een veelzijdig nectar- en stuifmeelaanbod is cruciaal voor bijen en vlinders. Van vroeg in de lente tot laat in de herfst vliegen deze vlijtige beestjes rond op zoek naar voedsel. Tover jouw tuin om tot een bloemenpracht en maak van het Houtland een bijenvriendelijk land. Ook een klein balkon of voortuintje kan perfect bijenvriendelijk ingericht worden. 

De planten worden door de leerlingen van Vrije school Haverlo biologisch opkweekt. Op die manier steunen we ook een pedagogisch project. Voor de afhaalpunten wordt verder ook samengewerkt met BES en de gemeenten Beernem, Jabbeke, Oostkamp, Ichtegem en Knokke-Heist.

Het pakket bevat volgende 14 planten. Je kan ook meerdere pakketten bestellen om zo een grotere oppervlakte of grotere plantengroepen te bekomen. Op de www.houtlandzoemt.be vind je per soort een uitgebreide beschrijving met foto.

Wilde marjolein (2x) - Rode zonnehoed (2x) - Hemelsleutel (1x) - Muskuskaasjeskruid (1x) - Stijf ijzerhard (1x) - Wilde margriet (1x) - Duizendblad (2x) - Kattenkruid (2x) - Kattenstaart (1x) - Salie (1x)

Praktisch

Een pakket van 14 vaste planten kost 22 euro. Bestellen kan via www.houtlandzoemt.be tot 3 dagen voor het gewenste afhaalmoment.

Dit jaar kunnen de pakketten afgehaald worden in onze gemeente: Kasseileggersplein, Bruggestraat 2, Eernegem op zaterdag 8 mei van 9 tot 12 uur.

Meer info en de andere afhaallocaties vind je op: www.rlhoutland.bewww.houtlandzoemt.be - www.facebook.com/RegionaalLandschapHoutland