Recyclagepark open - hou je aan de afspraken

Het containerpark in Eernegem is sinds dinsdag 7 april 2020 open voor alle afvalfracties.
Het inzamelpunt in Ichtegem blijft gesloten tot en met 30 juni 2020 omdat de veiligheidsmaatregelen hier niet kunnen gegarandeerd worden.

Safety first: er gelden strikte veiligheidsrichtlijnen voor bezoekers:

  • De afstandsregels blijven erg belangrijk! Er worden slechts een beperkt aantal wagens per keer op het containerpark toegelaten.

  • Elk persoonlijk fysiek contact moet vermeden worden. De parkwachters mogen uit veiligheidsoverwegingen niet helpen bij uitladen van materiaal. Kom dus alleen naar het containerpark. Breng enkel materiaal mee naar het containerpark dat je zelf kunt uitladen.

  • Er kan uitsluitend met bancontact betaald worden, cashbetalingen zijn niet mogelijk.

  • Om de doorstroom van bezoekers vlot te laten gebeuren, is de aanwezigheid op het containerpark beperkt tot maximaal 10 minuten. Hou er rekening mee dat er een wachtrij kan zijn. We vragen om je beurt dan ook geduldig af te wachten en in de wagen te blijven zitten. Kom je met de fiets of te voet, ook dan moet je aanschuiven in de wachtrij!

  • Asbestcement kan niet worden binnengebracht de komende periode.

Uiteraard breng je geen restafval, papier en karton en pmd naar het containerpark aangezien de huis-aan-huisophaling gewoon doorgaat zoals normaal. Glas breng je naar de glasbol. Ander afval dat je thuis kunt stockeren, hou je ook beter bij.

Tijdelijke uitbreiding van de openingsuren in coronatijden

Het containerpark is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17 uur (doorlopend) en op zaterdag van 9.30 tot 16 uur (doorlopend). De laatste wagen wordt 10 minuten voor sluitingstijd toegelaten.