Herfstbooster tegen corona

Gepubliceerd op maandag 29 augustus 2022 14.52 u.

Herfstbooster – blijf je beschermen tegen COVID-19

Herfstvaccinatie voor het versterken van jouw bescherming

De vaccins tegen COVID-19 bieden uitstekende bescherming tegen ernstige ziekte na een COVID-besmetting: wie gevaccineerd is, loopt veel minder kans om nog zwaar ziek te worden, in het ziekenhuis opgenomen te worden of te overlijden.

Na een aantal weken en zeker maanden begint de werkzaamheid van de vaccins geleidelijk aan af te nemen. Een vaccinatie aan het begin van de herfst zorgt ervoor dat de bescherming die de vaccins bieden, opnieuw versterkt wordt.

Aanbevolen voor iedereen, vooral voor kwetsbare groepen

Een vaccinatie aan het begin van de herfst is sterk aanbevolen voor iedereen, maar vooral voor al wie extra kwetsbaar is om door een coronabesmetting zwaar ziek te worden.

Je wordt, zoals tijdens de voorgaande vaccinatiecampagnes, uitgenodigd per post en digitaal via jouw e-box. De uitnodigingen voor de herfstbooster starten begin september. Voor 1 november moet iedereen de kans gekregen hebben om een herfstbooster te krijgen.

In de najaarscampagne zullen deze personen dan ook als eerste uitgenodigd worden:

  • Alle personen vanaf 65 jaar. Ook mensen van 80 jaar en ouder die aan het begin van de zomer al een extra (tweede) booster gekregen hebben.
  • Mensen met een verzwakte immuniteit.
  • Mensen die werken in de zorgsector.

Iedereen vanaf 18 jaar krijgt een uitnodiging om een boostervaccin te halen in het vaccinatiecentrum. We willen immers iedereen de kans geven om de persoonlijke bescherming opnieuw te versterken met een boosterdosis.

Haal jouw booster in vaccinatiecentrum Thor in Torhout!

Behoor je niet tot de kwetsbare doelgroepen en werk je niet in de zorgsector? Dan is herfstbooster voor jou een vrijblijvend aanbod.

Heb je nog helemaal geen booster gekregen? Dan is het sterk aanbevolen om op je uitnodiging in te gaan en je eerste boosterprik alsnog te krijgen. Na een basisvaccinatie zonder booster daalt ook de bescherming tegen ernstige infectie door de huidige varianten!

Je kan voor jouw boostervaccin terecht in vaccinatiecentrum THOR in Torhout

Industrielaan 15

8820 Torhout

Het vaccinatiecentrum is makkelijk bereikbaar, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. Voor de dienstregeling van het openbaar vervoer surf je naar www.delijn.be/nl/belbus.

Callcenter vaccinatiecentrum THOR: 050 89 36 99.

Openingstijden callcentrum:

  • Maandag: 9u–12u30 en 13u-16u30
  • Dinsdag: 9u–12u30 en 13u-16u30
  • Woensdag: 9u–12u30 en 13u-16u30
  • Donderdag: 9u–12u30 en 13u-16u30
  • Vrijdag: 9u–12u30 en 13u-16u30

Je kan ook mailen naar het vaccinatiecentrum via vaccinatie@torhout.be. Vermeld dan steeds je rijksregisternummer en telefoonnummer.