Heraanleg fietspaden en asfaltherstel in de Westkerkestraat

Gepubliceerd op dinsdag 12 oktober 2021 18.10 u.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen de fietspaden langs gewestwegen, waarbij het betonnen wegdek wordt vervangen door asfalt. Dat moet het fietscomfort op onze fietspaden verbeteren.

Ook in onze gemeente staan er werken op de planning. Vanaf maandag 18 oktober 2021 start de heraanleg van de fietspaden en asfaltherstel in de Westkerkestraat (vanaf huisnummer 216 tot en met de Bourgognevaart).

Timing

De aannemer werkt voor dit project in twee fasen en werkt per kant van de straat. De voorziene einddatum van de werken ligt op 3 december 2021 (afhankelijk van de weersomstandigheden).

Verkeersmaatregelen

Tijdens deze werken wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd richting Oudenburg. Vanuit het centrum van Eernegem kun je dus richting Westkerke/Oudenburg blijven rijden. Alle handelszaken blijven op die manier ook bereikbaar.

Het lokaal verkeer komende vanuit Westkerke kan Eernegem en Bekegem bereiken via de Zeeweg, het zwaar verkeer moet de omleiding volgen via Gistel – Zedelgemsesteenweg.

Fietsers kunnen tijdens de werken in beide richting blijven passeren, ze worden over één kant van het fietspad gestuurd. Ook voetgangers kunnen langs de werfzone passeren.

Klik hier voor meer info.