Gezinnen in beweging: doe mee aan onze fotozoektocht of 4.000-stappenwandelingen

Gepubliceerd op maandag 29 maart 2021 10.03 u.

Met de lente in het vooruitzicht pakt de gemeente uit met twee gloednieuwe initiatieven die gezinnen met kinderen op een coronaveilige manier kunnen beleven. Twee projecten met één gemeenschappelijk doel: onze inwoners aanzetten om te bewegen én om de mooie plekjes in Groot-Ichtegem te leren kennen.

Familiefietszoektocht

Neem vanaf de paasvakantie tot en met 15 september 2021 deel aan de familiefotozoektocht: een fietstocht van 21,5 kilometer doorheen onze 3 deelgemeenten.

Je kan starten in zowel Eernegem, Ichtegem als in Bekegem doordat de fietszoektocht wordt bewegwijzerd door de verschillende fietsknooppunten. Aan de hand van een formulier dat via de Ichtegemse lagere scholen wordt verdeeld, zoek je de objecten die je langs het parcours tegenkomt. Dien je ingevuld formulier in bij onze bibliotheken en maak kans op een mooie Ichtegemse prijs!

Je kan het deelnameformulier ook onderaan deze pagina downloaden.

Meer info: www.ichtegem.be/familiefietszoektocht 

Met bij op stap

Vanaf de paasvakantie tot na de zomervakantie van 2021 kan je ook deelnemen aan de wandelingen ‘Met bij op stap’ van Huis van het Kind.

Zin in een gezinsuitje in je eigen buurt? Ga dan mee met bij op stap en doe de 4000-stappenwandeling in Eernegem of Ichtegem. Bij heel wat bordjes van de bestaande 4000-stappenroutes, kun je onze bij terugvinden met een QR-code. Scan de code met je gsm en ontdek wat je hier kunt beleven.

Je start aan de sporthal van Eernegem of aan de sporthal van Ichtegem en volgt de pijlen van de 4000-stappenwandeling. Opdracht klaar? Ga dan vlug op zoek naar het volgende bordje, veel plezier!

Meer info: www.ichtegem.be/huisvanhetkind