Gemeentelogo

Het logo van de gemeente Ichtegem is samengesteld uit twee verschillende elementen: tekst en beeld. Aan de linkerkant staat de naam van de gemeente en de baseline of slagzin, aan de rechterkant staat het grafische gedeelte met drie bollen.

Betekenis

Onder het woord ICHTEGEM staat de slagzin “3 x karakter”. De 3 verwijst naar de drie deelgemeenten Ichtegem – Bekegem – Eernegem. Het woord karakter wijst op de eigenheid van de drie dorpskernen, maar drukt daarnaast ook een samenhorigheidsgevoel uit; we zijn allemaal inwoners van één en dezelfde gemeente, net zoals de verschillende karakters in een film of de verschillende karakters van het alfabet. Het maal-teken wil de verbondenheid van de drie deelgemeenten benadrukken.

Naast het woord ICHTEGEM en de baseline staan drie grafische elementen die verwijzen naar de drie deelgemeenten: de fiets voor Ichtegem, de kasseien voor Eernegem en het vuur voor Bekegem. De fiets voor Ichtegem verwijst zowel naar het flandrienverleden van Ichtegem als naar het bloeiende wielerleven van nu. De kasseien van Eernegem zijn een knipoog naar de kasseileggerstraditie en het grote Kasseileggersplein in het centrum. Het vuur van Bekegem verwijst naar de beschermde dorpskern en de speciale plaats die de Laurentiusommegang er inneemt.

Naar top