Gemeentelijke uitleendienst

Gemeentelijke uitleendienst feestmaterialen

Huren van materiaal

Wenst u materiaal te reserveren? Dan kunt u hiervoor terecht in het administratief centrum bij de dienst cultuur tijdens de openingsuren. U kunt ook van bij u thuis materialen en zalen reserveren dankzij ons Digitaal loket.

Eerst gaat u na of het materiaal dat u wenst nog beschikbaar is. Dit kan via de contactgegevens hiernaast of klik verder naar het Digitaal loket. Indien er hierop een positief antwoord komt, kunt u het contract komen ondertekenen. De eventuele factuur wordt u na gebruik opgestuurd.

Is het materiaal van onze uitleendienst niet meer beschikbaar? Kijk dan zeker ook eens bij de Provinciale uitleendiensten.

Huren van zalen

Gemeentelijke zalen De Ster (Ichtegem) en De Klokkenput (Eernegem)

Raadpleeg de tarieven, het reglement en het aanvraagformulier op deze pagina.

De Ster (Ichtegem)

Er is niemand aanwezig om de deur te openen of om dranken te bestellen. Gebruikers kunnen de sleutels afhalen in het gemeentehuis van Ichtegem (Dr. Bruwierplein) tijdens de openingsuren. 

In de vergaderlokalen staat een frigo. Verenigingen die de vergaderlokalen huren, kunnen mits voorafgaande aanvraag deze frigo gebruiken. Het drankverbruik moet achteraf aan het lokaal dienstencentrum worden vereffend.

Voor het gebruik van de grote zaal gelden dezelfde regels voor de sleutels. De dranken moeten voor elke activiteit apart worden besteld (nooit voorzien vanuit het dienstencentrum, noch de gemeente). Ook hier volgt nadien een factuur van de huursom en de verbruikte dranken. 

De Klokkenput (Eernegem)

In de Klokkenput (het sportcentrum in Eernegem) kan de grote polyvalente zaal van vrijdag tot zondag worden gehuurd voor allerhande socio-culturele evenementen tot 670 personen. Een uitschuifbare tribune van 360 zitjes is op aanvraag beschikbaar. Bij de zaal hoort een foyer met bar. Dranken worden door de huurder zelf voorzien.

De foyer kan op zichzelf worden gehuurd met of zonder barvoorzieningen. Indien de barvoorzieningen er niet worden bij gehuurd dienen de dranken via de uitbater van de cafetaria te worden aangekocht.

Behalve de projectiezaal (naast de cafetaria), die nu al kan worden afgehuurd, voorzien we in de toekomst ook nog enkele vergaderlokalen. De dranken hier moeten worden afgenomen via de cafetariahouder.

De Kouter (Bekegem)

Ontmoetingscentrum De Kouter in Bekegem (Kouterstraat 7) heeft 3 zalen. De benedenzaal 'Laurentiuszaal', de bovenzaal 'De Voute' en het Kantientje.

De Kouter kan niet via de gemeentelijke uitleendienst worden geboekt. Hier gelden ook andere tarieven en reglementen!

Voor alle informatie over de tarieven, gebruiksreglement, reserveringen en andere informatie dient u contact op te nemen met zaalverantwoordelijke Isabelle Bussche via 0473 48 30 57.