Gemeente richt afhaalpunten in voor verkopen door verenigingen

Gepubliceerd op dinsdag 29 december 2020 11.55 u.

Vanaf januari 2021 opent het lokaal bestuur van Ichtegem 3 afhaalpunten waar Ichtegemse verenigingen gratis gebruik van kunnen maken.

Door de coronamaatregelen mogen verenigingen geen producten aan huis leveren of laten afhalen door klanten. Op die manier zitten heel wat verenigingen in de problemen, want verkoopacties zijn in coronatijden nog een van de weinige manieren om geld in het laatje te brengen.

Om aan deze problematiek tegemoet te komen, opent het lokaal bestuur in elke deelgemeente een afhaalpunt. Verenigingen kunnen de afhaalpunten gratis reserveren om er, volledig coronaproof, producten te laten afhalen.

De Kouter – De Ster – De Klokkenput

In OC De Kouter in Bekegem, OC De Ster in Ichtegem en in de projectiezaal van sport- en cultuurcentrum De Klokkenput in Eernegem kunnen onze verenigingen vanaf januari 2021 terecht om hun producten te laten afhalen. De afhaalpunten worden telkens buiten ingericht om alles coronaveilig te laten verlopen. De accommodaties blijven zo ook inzetbaar mochten indooractiviteiten later terug toegelaten worden.

Wie naar één van de afhaalpunten komt, reserveert en betaalt vooraf het product/pakket bij de vereniging. Betaling ter plaatse is niet mogelijk, enkel afhaling van de goederen. Een mondmasker is ook verplicht.

Verkoopacties

Alle erkende Ichtegemse verenigingen die iets willen verkopen ten voordele van hun werking kunnen producten aanbieden. De producten worden vooraf gereserveerd en betaald. De afhalingen kunnen op zaterdag en zondag gebeuren (1 afhaalmoment per locatie per weekend om alles veilig te laten verlopen). De verenigingen zelf zullen de verkoopacties en de juiste afhaalmomenten communiceren.

Volgende producten kunnen verkocht worden:

  • Aangekochte afgewerkte goederen (bijvoorbeeld wijn, verpakte chocolade, non-food,…) die doorverkocht worden;
  • Voeding bereid door een professional (bijvoorbeeld verpakte pannenkoeken, bereid stoofvlees,…);
  • Non-foodproducten (bijvoorbeeld kaarsen, postkaartjes,…) die zelf gemaakt worden;
  • Samengestelde pakketten (bijvoorbeeld ontbijtmand) indien samengesteld door een professional.

Let op! Deur-aan-deur-verkopen of verkoop in de eigen lokalen, wordt nog steeds niet toegelaten.

Praktisch

De verenigingen zullen van onze diensten een mail krijgen met meer informatie over hoe ze een gemeentelijk afhaalpunt kunnen reserveren en wat de voorwaarden zijn. De verkoop zelf wordt georganiseerd door de vereniging en de betaling gebeurt contactloos en op voorhand.

Per weekend kan slechts 1 afhaalmoment per locatie worden georganiseerd.

Meer informatie vind je nu alvast op www.ichtegem.be/afhaalpunt-voor-verenigingen. Daar vind je ook het aanvraagformulier terug.