Fietsen

Wie wenst te gaan fietsen in en rond Ichtegem maakt het best gebruik van de fietsknooppunten van het provinciale netwerk. U vindt deze via de site van het Brugse Ommeland. De knooppuntenkaarten waar Ichtegem op staat zijn te verkrijgen aan het loket.

De provinciale Wijnendaleroute loopt voor een flink stuk door het grondgebied van de gemeente. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van het volledige Ichtegemse traject van de Groene 62 en van heel wat landelijke wegen in de deelgemeente Ichtegem. De Groene 62 is de vroegere spoorweg van Oostende naar Torhout. Door zijn specifieke microklimaat en meegaande microflora is het een drukbereden provinciale fietsroute geworden. Van beide routes kan meer informatie worden verkregen op de Provinciale Dienst voor Toerisme (Westtoer). De kaarten van het fietsroutenetwerk Brugse Ommeland zijn eveneens te verkrijgen op de dienst toerisme.

De Utfancroute en de Boskapelroute zijn twee gemeentelijke fietsroutes die de mooie plekjes van de gemeente aan de recreant willen tonen. De Ichtegemse Kapelletjesbaan fietst door deelgemeente Ichtegem van wegkapel naar wegkapel. Oorspronkelijk met religieuze motieven opgevat is dit een cultuurhistorisch belangrijke route. In samenspraak met de sportdienst en met stad Torhout werd tevens een mountainbikeroute ontwikkeld, die de naam Richard Depoorterroute meekreeg.