Dorpskernvernieuwing Ichtegem: neem deel aan onze digitale participatiesessies in mei

Gepubliceerd op dinsdag 20 april 2021 17 u.

Het lokaal bestuur wil de dorpskern van Ichtegem vernieuwen: een aantrekkelijke, groene omgeving creëren waar het aangenaam vertoeven is. En daarvoor gaan we een uitdagend project aan, want jij mag meedenken en beslissen hoe de markt en omgeving er zal uitzien.

Half maart lanceerden we ons participatietraject: online via www.ichtegeminspireert.be én offline via een informatiestand in het gemeentehuis van Ichtegem.

Ondertussen vonden al meer dan 100 ideeën hun weg naar het lokaal bestuur! Blijf ons jouw ideeën bezorgen, het kan nog tot en met zondag 16 mei 2021.

Daarna gaat een studiebureau met jullie ideeën aan de slag en bekijkt de haalbaarheid. Dit op financieel vlak, maar ook de regels inzake ruimtelijke ordening moeten worden gerespecteerd. Het studiebureau maakt verschillende ontwerpen op.

Voor het zover is, ben je welkom op onze digitale participatiesessies, telkens met de nadruk op een andere doelgroep.

  • 19 mei: omwonenden
    Woon je in het centrum van Ichtegem, binnen het projectgebied of net daarbuiten? Laat deze sessie dan niet zonder jou voorbijgaan!
  • 20 mei: alle ge├»nteresseerden
    Woon je niet in de dorpskern van Ichtegem maar ben je wel sterk ge├»nteresseerd in ons participatietraject en/of heb je zelf goede ideeën? Neem dan zeker deel aan deze sessie.

We starten telkens om 19.30 uur. Inschrijven voor de sessies is verplicht. De sessies gaan digitaal door via Zoom. Enkele dagen voor de aanvang van de sessie(s) waarvoor jij bent ingeschreven zal je via mail een deelnamelink ontvangen.

Klik hier om je snel en eenvoudig in te schrijven.

Wat kan je tijdens de sessies verwachten?

We nemen je nog eens mee doorheen het traject, je kan je eigen ideeën verder toelichten of in dialoog gaan met andere deelnemers.

We luisteren naar jouw voorstellen en bekommernissen, leggen je stellingen voor en wisselen meningen uit. Een onafhankelijke moderator leidt het gesprek in goede banen en zorgt ervoor dat iedereen die dat wil aan het woord kan komen! Daarna sluiten we de brainstormfase af.

Meer informatie over het verdere verloop van het traject vind je via deze link.

Bewonersbrief

In de week van 10 mei 2021 ontvangen al onze inwoners een tweede bewonersbrief met een stand van zaken rond het participatietraject. Je kunt hem ook onderaan deze pagina downloaden en nalezen.