Sociale dienst

Iedereen krijgt in zijn/haar leven wel eens te kampen met serieuze problemen. Je rekening staat op nul en je hebt geen geld meer om eten te kopen. Of je wordt zwaar ziek en de ziekenhuiskosten zijn onbetaalbaar. Je verliest je werk. Je moet op zoek naar een andere woning. Je krijgt je maandelijkse betalingen niet meer geregeld. Je snapt niks van de papieren die je van de VDAB kreeg. Je partner is er vandoor met een ander en je staat er plots alleen voor. Je hebt, of iemand van jouw familie heeft, een verslavingsprobleem. Je hebt het gevoel het niet meer te zien zitten. Je kan de schoolrekeningen van je kinderen niet meer betalen,...

Op een van deze momenten kun je op zoek gaan naar een luisterend oor en kan een babbel met iemand die het goed met je meent al veel betekenen. Je verhaal delen met een maatschappelijk werker kan bijvoorbeeld een hele opluchting zijn, en vaak het begin van een oplossing die je echt vooruit helpt.

De hulpverlener is altijd gebonden aan een beroepsgeheim. Dit betekent dat alles in vertrouwen gebeurt en wat je zegt niet wordt doorverteld.

De sociale dienst van Ichtegem streeft naar een maatschappelijke dienstverlening waardoor elke inwoner van onze gemeente een menswaardig bestaan kan leiden. Wij willen een open huis zijn waar elke inwoner van Ichtegem terecht kan met alle sociale vragen.

Downloads

Naar top