Denk en beslis mee over de dorpskern van Ichtegem

Gepubliceerd op donderdag 11 maart 2021 13.12 u.

Het lokaal bestuur wil de dorpskern van Ichtegem, de markt en de nabije omgeving, vernieuwen. De markt van Ichtegem is namelijk sterk verouderd en heeft nood aan een complete make-over. We gaan hierbij niet over één nacht ijs, maar betrekken jou in verschillende fases in het proces.

Daarom starten we, voorafgaand aan de werken, een participatietraject op. Online via www.ichtegeminspireert.be én offline via een informatiestand in het gemeentehuis van Ichtegem.

BRAINSTORMRONDE: VANAF MAANDAG 15 MAART TOT 16 MEI 2021

  • Wat vind je van de huidige markt en omgeving?
  • Hoe zou jij de dorpskern willen aanpakken?
  • Met welke aspecten moeten we zeker rekening houden?
  • Wat zijn jouw ideeën om van de dorpskern van Ichtegem een bruisende plek te maken?

Bezorg ons jouw ideeën binnen de verschillende thema's die we als lokaal bestuur belangrijk vinden:

Ga via www.ichtegeminspireert.be in interactie met elkaar en geef elkaars ideeën een duimpje omhoog of omlaag.

We sluiten deze fase af met 4 digitale participatiemomenten om van gedachten uit te wisselen. Hierover volgt later meer informatie!

ONTWERPFASE: VANAF MEI 2021

Een studiebureau gaat met alle ideeën aan de slag en bekijkt de haalbaarheid, dit op financieel vlak, maar ook de regels inzake ruimtelijke ordening moeten worden gerespecteerd.

BEOORDELINGSFASE: ZOMER 2021

Tijdens de tweede helft van 2021 brengen we je op de hoogte van de verschillende plannen die het studiebureau heeft uitgetekend.

STEMRONDE: NAJAAR 2021

Onze ideeën krijgen nu echt vorm! Het studiebureau toont ons de finale plannen die ze opmaakten. In het najaar van 2021 is het dan aan jou om te stemmen! Het plan met de meeste stemmen zal daarna concreet worden uitgevoerd en wordt de nieuwe dorpskern van Ichtegem!