Covid Safe Ticket nodig? Vraag het snel telefonisch aan!

Gepubliceerd op donderdag 30 september 2021 16.03 u.

Sinds 1 september 2021 zijn de coronaregels verder versoepeld. Zo kunnen evenementen en activiteiten terug georganiseerd worden zonder beperkingen. Het zogenaamde “Covid Safe Ticket” helpt ons hierbij.

Wat is het Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket toont aan dat je:

 • ofwel al zeker twee weken volledig gevaccineerd bent,
 • ofwel recent negatief bent getest,
 • ofwel het voorbije half jaar al eens besmet bent geweest met het coronavirus (via een herstelcertificaat).

Misschien ga je de komende periode naar een evenement, voorstelling of activiteit waar het Covid Safe Ticket moet voorgelegd worden aan de inkom. Op die manier kan de organisator het evenement of de activiteit in de meest veilige omstandigheden laten plaatsvinden.

Waar kan je een Covid Safe Ticket krijgen?

 • Via je smartphone
  Het Covid Safe Ticket kan je snel en eenvoudig downloaden via de smartphone. Download hiervoor de ‘CovidSafeBE-app’ en volg de stappen aan de hand van uw identiteitskaart of ItsMe-app.
  Op die manier wordt het Covid Safe Ticket als QR-code op je smartphone gegenereerd.
 • Via deze website - 'Mijn Burgerprofiel'
  Bovenaan de gemeentelijke website vind je een knop om je aan te melden op 'Mijn Burgerprofiel'. Dit kan via je identiteitskaart of met de ItsMe-app.
  Eenmaal aangemeld kan je het certificaat downloaden en afdrukken.
 • Telefonisch via 078 78 78 50
  We begrijpen dat heel wat inwoners moeilijkheden ondervinden om via de smartphone of computer het document te downloaden. 
  Daarom kan je het nummer van Helpdesk Vlaanderen, 078 78 78 50 elke weekdag tussen 9 en 19 uur opbellen. Hou je rijksregisternummer bij de hand! Het Covid Safe Ticket wordt dan naar je thuisadres opgestuurd (5 werkdagen na de aanvraag).
 • Bij het lokaal bestuur
  Alle 65-plussers kregen van het lokaal bestuur een brief met de mogelijkheid om hun Covid Safe Ticket afgedrukt te komen ophalen. Momenteel is het hierdoor erg druk bij onze diensten. Wil je snel en makkelijk verder geholpen worden? Bel dan het nummer 078 78 78 50.