Animator

Je hebt de animatorhoek gevonden. Aangezien je hier beland bent, durven we veronderstellen dat je animator bent, of het graag wil worden.

In beide gevallen heb je overschot van gelijk! De speelpleinwerking staat of valt namelijk met de animatoren. En dat betekent dat we onze eisen durven stellen, maar ook dat we proberen onze moni's in de watten te leggen.

Toch geen (kandidaat) animator? Even goed welgekomen.

Wil je aan de slag als animator op onze speelpleinwerkingen?

Vul het aanvraagformulier in. Dit kan je digitaal invullen en versturen via onze jobsite.

Belangrijk

Je moet een uittreksel uit het strafregister bij je aanvraag indienen.

Woon je in Ichtegem? Geef dan op het digitaal formulier de toestemming aan de dienst jeugd om dit voor je op te vragen. Dan maken we dit voor jullie in orde.

Woon je niet in Ichtegem? Dan moet je het uittreksel aanvragen in de gemeente waar je woont en dit zelf bezorgen aan de dienst jeugd.

Cursus en stage

Je kan als animator op het speelplein werken wanneer je 16 jaar bent (of nog 16 wordt in 2023). Om te kunnen werken als animator moet je een erkende cursus animator volgen. 

Of deze cursussen effectief kunnen doorgaan, hangt af van de coronamaatregelen. Deze cursussen gaan door in de krokus-, paas-, en zomervakantie. Check voor meer info https://www.speelplein.net/Vorming/Cursussen/Animator.

Deze cursus kost 210 euro, maar als je bij ons op het speelplein werkt krijg je hiervan 60% (= 126 euro) terugbetaald van het lokaal bestuur. Na het volgen van deze cursus krijg je het officiële animator-attest.

Verloning animatoren

  • Tijdens de 2 weken waarin je stage loopt, krijg je geen vergoeding.

  • Animatoren die de erkende cursus animator gevolgd hebben, werken onder het animatorenstatuut (dit is een tijdelijke tewerkstelling in de culturele sector). Hiervoor krijg je +/- 60 euro per dag als je jonger bent dan 18 jaar, vanaf 18 jaar krijg je +/- 65 euro per dag.

  • Hoofdanimatoren werken onder het animatorenstatuut en krijgen ongeveer 70 euro per dag.

Het is zo dat deze bedragen gelden per GEWERKTE dag.

Feestdagen en ziektedagen worden niet uitbetaald.

Zin om aan de slag te gaan als animator?

Stel je HIER kandidaat om op het speelplein te werken!

De dienst jeugd neemt begin maart contact met je op met een eerste planning voor de paas- en zomervakantie. Heb je nog vragen, aarzel niet om de dienst jeugd zelf te contacteren.