Huldiging Jules Vanhevel

Wanneer

  • zaterdag 22 juni 2024 van 15:30 tot 17:00 uur

Locatie

Café Den Hert
Markt 9 , 8480 Ichtegem

100 jaar geleden won de Ichtegemse wielerheld, Jules Vanhevel, Parijs Roubaix. Vanhevel was inwoner van Ichtegem en verhuisde later naar Oostende, waar zijn laatste rustplaats zich ook bevindt.

Op zaterdag 22 juni organiseert Squadra Flandria (een vereniging die fietsen restaureert en wielrenners uit de jaren 1920 – 1935 onder de aandacht brengt), in samenwerking met gemeente Ichtegem, Stad Oostende en ‘Les Amis de Paris-Roubaix’ een Tour d’honneur voor Jules Vanhevel. Ook de familie van Jules Vanhevel sluit zich aan bij dit huldigingsmoment ter ere van het eeuwfeest van zijn overwinning in Parijs Roubaix van 1924.

Om 10 uur ’s morgens vertrekt een peloton van een zestal oude Flandriens met fietsen en kledij uit de jaren ‘20 van Ichtegem naar Oostende. In Oostende volgt een hulde aan het graf van Jules Vanhevel. Daarna komt het peloton Flandriens terug richting Ichtegem.

Vanaf 15.30 uur kan iedereen aansluiten voor het publiek huldigingsmoment. Afspraak aan Café Den Hert (Markt 9) in Ichtegem. Les Amis de Paris-Roubaix overhandigen een kasseisteen ter ere van Vanhevel aan de familieleden. De gemeente trakteert met een Richardbiertje aan alle aanwezigen.

Organisatie

Dienst Cultuur Ichtegem
Stationsstraat 1 , 8480 Ichtegem
Naar top