Aankoop biokip(pen)

De gemeente biedt in de maand februari 2020 de kans om één of meerdere bio-legkippen te ‘adopteren’. Kippen die voor de industrie niet meer voldoende productief zijn, kun je een tweede leven geven in je biotuin.

De ervaring leert dat deze bio-legkippen nog vlot een pak eieren leggen, maar ook heel goede afvalverwerkers en onkruidverdelgers zijn. De kippen zijn ongeveer anderhalf jaar oud. Gemiddeld verwerken ze zo’n 150 gram keuken- en tuinresten per dag per dier. Kippen eten vooral schillen en bladeren van groenten en fruit, oud brood en restjes bereid voedsel (zoals gestoofde groenten of aardappelen), best aangevuld met wat graan of meel. Vergeet ook niet om steeds vers water te voorzien! Hoe frequent deze kippen leggen hangt veel af van hun voeding en verzorging.

De gemeente Ichtegem biedt je de kans om biokippen aan te kopen tegen een democratische prijs van 4 euro per stuk (met een maximum van drie stuks per gezin). Deze aankoop komt niet in aanmerking voor de kippenpremie van de gemeente.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 17 januari 2020 via hetĀ online formulier onderaan deze pagina of via milieudienst@ichtegem.be.

De kippen kunnen afgehaald worden op zaterdag 1 februari 2020 tussen 10 en 12 uur, aan de gemeentelijke werkplaats, Dokter Bruwierlaan 104, 8480 Ichtegem.

Digitaal loket