Uitleendienst

Gemeentelijke uitleendienst feestmaterialen

Huren van materiaal

Wil je graag materiaal reserveren? Dan kan je hiervoor terecht in het administratief centrum bij de uitleendienst.

Je kunt ook online materiaal reserveren:

  • Wil je materiaal huren als privaat persoon gedomicilieerd in Ichtegem voor manifestaties op het grondgebied van de gemeente Ichtegem? Vraag dit online aan via ons digitaal loket.
  • Wil je als Ichtegemse vereniging, kermiscomité, (muziek)school, buurtfeest, kerkfabriek, organisator van een sportief evenement materiaal ontlenen? Mail naar uitleendienst@ichtegem.be voor een login op het portaal. Beschik je reeds over een login, surf naar 3P.eu - Apps en meld je aan.

Aanvragen moeten minstens 3 weken voor het gebruik ingediend worden.

De uitleendienst is gevestigd in de Bruggestraat 104 te Eernegem.

Het afhalen en terugbrengen van materiaal kan enkel op maandag- en donderdagavond tussen 18 en 20 uur. De uitleenperiodes lopen dus telkens van maandag tot donderdag of van donderdag tot maandag. Gelieve hiermee rekening te houden als je een datum kiest.

Audiovisuele materialen (beamer, geluidsinstallatie,…) kunnen tijdens de openingsuren in het administratief centrum worden afgehaald. De gemeente kan het materiaal bezorgen en ophalen op weekdagen, mits betaling van 50 euro per rit heen en terug.

Het materiaal wordt telkens in goede en propere staat terugbezorgd aan de uitleendienst. De gemeente kan in geval van schade of bevuiling van het ontleende materiaal een schadevergoeding eisen van de ontlener.

De ontlener ontvangt een factuur na de verhuurperiode van het materiaal.

Huren van zalen

Gemeentelijke zalen De Ster, De Keiberg (Ichtegem) en De Klokkenput (Eernegem)

Raadpleeg de tarieven, het reglement en het aanvraagformulier op deze pagina.

De Keiberg (Ichtegem)

LET OP! Hou er rekening mee bij het aanvragen van materiaal bij de uitleendienst dat de polyvalente zaal (bovenzaal) voorzien is van 40 tafels (4 pers), 150 klapstoelen en 10 cocktailtafels. 

De Ster (Ichtegem)

Gebruikers kunnen de sleutels afhalen in de bibliotheek van Ichtegem (Engelstraat 66). Dit kan elke werkdag van 8.30 tot 12 uur of tijdens de openingsuren (Adres en openingsuren | Bibliotheek Ichtegem).

Indien de biljarttafel buiten de foyer moet geplaatst worden of indien je van de koffietassen en perculator gebruik wenst te maken voor de activiteit, vragen we om op voorhand contact op te nemen met het lokaal dienstencentrum Dorpshuis De Ster via 0470 20 25 85 of dorpshuisdester@ichtegem.be  (bereikbaar elke werkdag van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur).

Let op: er werden nieuwe rook- en brandmelders geplaatst in alle ruimtes van de Ster. Van zodra er in het gebouw rook wordt gedetecteerd zal dit brandalarm in werking treden. Het gebruik van rookmachines bij een discobar, eetkraampjes in de grote zaal,… is dus niet toegestaan.

Indien het alarm afgaat, zullen de aanwezigen het gebouw moeten verlaten (oorverdovend luid). De brandweer wordt NIET automatisch verwittigd wanneer het alarm afgaat. Iemand van onze diensten komt ter plaatste om het alarm uit te schakelen en de situatie te bekijken, dit om te voorkomen dat bij vals brandalarm de brandweer nodeloos moet uitrukken.

De Klokkenput (Eernegem)

In de Klokkenput (het sportcentrum in Eernegem) kan de grote polyvalente zaal van vrijdag tot zondag worden gehuurd voor allerhande socio-culturele evenementen tot 670 personen.  Een uitschuifbare tribune van 360 zitjes is op aanvraag beschikbaar. Bij de zaal hoort een foyer met bar. Dranken worden door de huurder zelf voorzien.

LET OP! Hou er rekening mee bij het aanvragen van materiaal bij de uitleendienst dat de polyvalente zaal voorzien is van 50 tafels (4 pers), 500 stoelen, 100 klapstoelen en 12 cocktailtafels. 

De foyer kan op zichzelf worden gehuurd met of zonder barvoorzieningen.  Indien de barvoorzieningen er niet worden bij gehuurd dienen de dranken via de uitbater van de cafetaria te worden aangekocht.

De Kouter (Bekegem)

Ontmoetingscentrum De Kouter in Bekegem (Kouterstraat 7) heeft 3 zalen. De benedenzaal 'Laurentiuszaal', de bovenzaal 'De Voute' en het Kantientje.

De Kouter kan niet via de gemeentelijke uitleendienst worden geboekt. Hier gelden ook andere tarieven en reglementen!

Voor alle informatie over de tarieven, gebruiksreglement, reserveringen en andere informatie dient u contact op te nemen met zaalverantwoordelijke Isabelle Bussche via 0473 48 30 57.

Naar top