Heraanleg Keibergstraat Ichtegem

Vanaf maandag 6 mei starten de wegenis- en rioleringswerken in de Keibergstraat en de omgeving van de sporthal van Ichtegem. Er wordt onder meer een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en ter hoogte van de sporthal wordt de site, met o.a. de parking, heringericht.

Deze werken worden in verschillende fases uitgevoerd en zullen ongeveer 1 jaar in beslag nemen.

De sporthal van Ichtegem zal tijdens de werken steeds bereikbaar blijven. De aanrijroute zal wel wijzigen afhankelijk van de fase waarin de werken zich bevinden. Bovendien zullen er steeds 50 parkeerplaatsen aan de sporthal beschikbaar zijn.

De betrokken inwoners krijgen per fase een bewonersbrief met de nodige informatie. 


Asfalteringswerken 22 t.e.m. 24 oktober 2019

Vanaf dinsdag 22 oktober vinden er asfalteringswerken plaats in de Keibergstraat. 

 • Dinsdag 22/10: er wordt onderlaag asfalt geplaatst op de parking aan de sporthal, Keibergstraat tussen de Sportlaan tot en met kruispunt Weidestraat en de Weidestraat. In de namiddag wordt emulsie gespoten op de parking en Weidestraat. Door deze emulsie mag er niet meer met de wagen over gereden worden!
  De parking aan de sporthal mag niet gebruikt worden. Inwoners van de Weidestraat
  kunnen hun woning niet bereiken. Zij parkeren hun wagen best ter hoogte van onze werfkeet. Inwoners van de Keibergstraat en Zandstraat ondervinden geen last.
 • Woensdag 23/10: er wordt toplaag asfalt geplaatst op de parking aan de sporthal, resterende fietspaden richting Weidestraat, Weidestraat en het kruispunt van de Zandstraat ter hoogte van Keibergstraat nr. 22-24.
  Hierbij is het voor jullie belangrijk dat de parking van de sporthal niet gebruikt wordt. Inwoners van de Weidestraat kunnen hun woning niet bereiken. Zij parkeren hun wagen best ter hoogte van de werfkeet. Inwoners van de Keibergstraat bereiken het best hun woning via de Engelstraat. Inwoners van de Zandstraat dienen
  hun woning te bereiken via de Engelstraat en dan het eerste kruispunt met de Keibergstraat thv nr. 12-14.
 • Donderdag 24/10: er wordt toplaag asfalt geplaatst op de volledige rijweg Keibergstraat vanaf de Engelstraat tot voorbij het kruispunt met de Weidestraat.
  Niemand kan zijn woning met de wagen bereiken, parkeren op de parking aan de sporthal is WEL toegelaten. Let op: de parking is enkel te bereiken vanuit de Sportlaan en niet via de Keibergstraat.

Start fase 2 - 9/9/2019 t.e.m. midden oktober 2019

De sporthal is in deze fase niet langer bereikbaar via de Sportlaan/Keibergstraat, enkel via de Diksmuidebaan of de Veldstraat (richting Keibergstraat).

Ook het verkeer richting het centrum van Ichtegem kan niet langer via de Sportlaan rijden. Voor het verkeer komende van de wijk De Reiger zal, mede gelet op de andere werken (Engelstraat en Lookhuisstraat), het vlotst bereikbaar zijn via de Arthur Coussensstraat.

Tijdens de werkuren (van 7 tot 17 uur) zijn de woningen enkel te voet bereikbaar. Wagens moeten dus buiten de werfzone geparkeerd worden!

Buiten de werkuren probeert de aannemer zoveel als mogelijk toegang te voorzien voor plaatselijk verkeer op steenslag, maar dit kan niet gegarandeerd worden.

De woningen blijven uiteraard bereikbaar voor de hulpdiensten van op de andere straten.


Start fase 1A - mei t.e.m. juni 2019

Keibergstraat vanaf Engelstraat t.e.m. eerste kruispunt Zandstraat 

Tijdens de werkuren (van 7 tot 17 uur) zijn de woningen enkel te voet bereikbaar. Wagens moeten dus buiten de werfzone geparkeerd worden!

Buiten de werkuren probeert de aannemer zoveel als mogelijk toegang te voorzien voor plaatselijk verkeer op steenslag, maar dit kan niet gegarandeerd worden.

De woningen blijven uiteraard bereikbaar voor de hulpdiensten van op de andere straten.

Bezoekers van de sporthal of inwoners van de Keibergstraat dienen de omleiding te volgen.


Op donderdag 14 maart 2019 werd een informatievergadering georganiseerd in het gemeentehuis van Ichtegem rond de werken.

De Powerpointpresentatie met de toelichting die toen werd gegeven en de verschillende fases van de werken kun je nalezen aan de hand van de documenten onderaan deze pagina.