Hulpverleningszone 1

Brandweer Hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen

Sinds 1 januari 2015 is de hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen een feit. De 17 gemeenten en hun 11 brandweerkorpsen vormen een gezamenlijke hulpverleningszone.

De hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen bestaat uit de gemeenten: Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Middelkerke, Oostende, Oostkamp, Oudenburg, Torhout, Zedelgem en Zuienkerke. De 11 brandweerkorpsen zijn veranderd in 9 brandweerposten en 2 voorposten.

Contact

Voor vragen over preventiedossiers, facturen, het melden van een gevaarlijk of hinderlijk wespennest, wervingsprocedures, algemene inlichtingen,... bel het nummer 050/68 17 20. Dit telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12 uur en tussen 13 en 16.30 uur.

Het aanvragen van een interventie voor een wespennest gebeurt bij voorkeur via het e-loket: https://www.zone1.be/interventie-aanvragen/. Zo komt de aanvraag meteen bij de meldkamer terecht en beschikken we over alle nodige informatie.

Meer info via https://www.zone1.be/contact/

Let op! Bij noodsituaties bel steeds 112!

Bekendmaking

De agenda en lijst van beslissingen van zonecollege en – raad, begrotingswijzigingen, bekendmaking jaarrekeningen, vacatures ... vindt u terug op de website van Hulpverleningszone 1.