900 Jaar Eernegem

900 jaar geleden dook de naam Eernegem voor het eerst op in een geschreven bron! Het gemeentebestuur wil deze speciale verjaardag met behulp van enkele heemkundigen niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

Vier mee en ontdek de mooiste plekjes en eeuwenoude geheimen van Eernegem tijdens de feestelijkheden ‘900 jaar Eernegem’!

Van eind april tot begin september konden jong en oud, gezinnen, groepen en verenigingen genieten van de fotozoektocht met de fiets.

Van 1 mei tot en met 31 augustus werden de mooiste plekjes van Eernegem in beeld gebracht tijdens de fotowedstrijd ‘Eernegems Erfgoed.

Tot en met 10 september liep de etalagewedstrijd in het centrum van Eernegem, met leuke prijzen bij onze lokale handelaars. 

Na de zomervakantie, in het Eernegems kermisweekend (13 t.e.m. 15 september) start het tweede luik van de feestelijkheden. Dan worden verschillende tentoonstellingen georganiseerd die het rijke verleden van het Eernegemse dorp blootleggen.

Op kermiszondag zelf, 15 september, organiseert de gemeente een gezellige retropicknick aan de Stationsput. Kom genieten van het mooie uitzicht. Wij trakteren de drankjes! 

In november sluiten we af met de lancering van het boek ‘Verhaal van een dorp’, geschreven door Koenraad Vandenbussche.