900 Jaar Eernegem

900 jaar geleden dook de naam Eernegem voor het eerst op in een geschreven bron! Het gemeentebestuur wil deze speciale verjaardag met behulp van enkele heemkundigen niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

Vier mee en ontdek de mooiste plekjes en eeuwenoude geheimen van Eernegem tijdens de feestelijkheden ‘900 jaar Eernegem’!

Vanaf eind april tot begin september kunnen jong en oud, gezinnen, groepen en verenigingen genieten van de fotozoektocht met de fiets.

Vanaf 1 mei tot en met 31 augustus kan iedereen de mooiste plekjes van Eernegem in beeld brengen tijdens de fotowedstrijd ‘Eernegems Erfgoed.

Op 10 augustus gaat de etalagewedstrijd in het centrum van Eernegem van start. Er zijn leuke prijzen bij onze lokale handelaars te winnen. 

Na de zomervakantie, in het Eernegems kermisweekend (13 t.e.m. 15 september) start het tweede luik van de feestelijkheden. Dan worden verschillende tentoonstellingen georganiseerd die het rijke verleden van het Eernegemse dorp blootleggen.

Op kermiszondag zelf, 15 september, organiseert de gemeente een gezellige retropicknick aan de Stationsput. Kom genieten van het mooie uitzicht. Wij trakteren de drankjes! 

In november sluiten we af met de lancering van het boek ‘Verhaal van een dorp’, geschreven door Koenraad Vandenbussche.