28 februari - Luc Haekens - Wie gelooft er die reporters nog?

Gepubliceerd op dinsdag 28 januari 2020 12 u.

Op vrijdag 28 februari 2020 komt Luc Haekens met 'Wie gelooft die reporters nog?' naar 't Kruispunt in Eernegem. We starten om 20 uur met aansluitend een receptie.

Luc Haekens is vooral bekend als vliegende reporter voor het satirische programma De Ideale Wereld en Man bijt hond. Zijn reportages zijn vaak hilarisch, niet het minst door de droge humor in zijn interviewstijl. Nochtans zit er vaak een maatschappijkritisch kantje in zijn stukken.

In een Ideale Wereld twijfelen we nooit aan de media en geloven we alles wat kranten, radio en televisie ons vertellen. Maar helaas is de wereld lang niet ideaal en hebben we redenen genoeg om te twijfelen of alles wat we horen en lezen wel waar is.

Luc Haekens weet al geen ander hoe de media de waarheid kunnen manipuleren en hoe mensen alles geloven wat die media hen voorschotelen.

Dat de aarde plat is bijvoorbeeld en Donald Trump een zwarte huis heeft. Hij vertelt er u alles over en omdat u hem anders niet gelooft, brengt hij een paar hilarische filmpjes mee.

Tickets kosten 9 euro in voorverkoop en zijn te verkrijgen in de bibliotheekfilialen, het administratief centrum Eernegem en bij de lokale vrouwenverenigingen: Femma Eernegem, KVLV (Ferm), Markant en Liberale Vrouwen. Aan de deur kosten tickets 11 euro.

Deze lezing is een samenwerking met Ginter.