2023 wordt Het Jaar van Richard - Hulde aan Richard Depoorter

Gepubliceerd op vrijdag 24 februari 2023 11.19 u.

In 2023 brengen we hulde aan Richard Depoorter, Ichtegems wielerlegende die 75 jaar geleden overleed in Zwitserland. Dat gebeurt in 4 etappes:

5 maart: Lancering bier 'Richard Depoorter 6'

Op 5 maart trapten we Het Jaar van Richard af, tijdens en met de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré in Ichtegem. We eren koers met koers... Jean Pierre Monseré en Richard Depoorter overleden beiden tijdens het koersen. Een tragedie die hen verbindt.

Op 5 maart lanceren we ‘Richard Depoorter 6’. Een heerlijk blond biertje van brouwerij Strubbe, in samenwerking met Drankmart Verhelle.

Koop op 5 maart een Richardbier in één van de lokale horecazaken in centrum Ichtegem [De Somme, De Hert, Toe Ter Nie Toe, Gilbert en Brouwershof] en krijg een limited edition koerspetje gratis! Het biertje verdwijnt eind 2023 weer, dus zorg dat je het niet mist! En ook de petjes... daar maak je maar één dag kans op!

Ondertussen vind je het Richardbier in volgende zaken terug:

  • Den Hert Ichtegem
  • VC Ichtegem
  • De Somme Ichtegem
  • ’t Brouwershof Ichtegem
  • Intergarden design - De Stove Ichtegem
  • De Buuzestove Eernegem
  • Resaturant de Lysse Moere
  • Toeternietoe Ichtegem
  • Café Gilbert Ichtegem
  • Prik&Tik Drankmart Verhelle Ichtegem

29 april: Gezinsfietstocht 'Het Jaar van Richard - Samen maken we zijn droom waar'

Richard Depoorter overleed nog voor hij de kans kreeg om de Tour de France te rijden. Zijn droom kon hij dus nooit waarmaken. Maar dat kan jij in zijn plaats doen! We lanceren een fietstocht in het thema van de Ronde van Frankrijk.

Spring tussen 29 april en 27 augustus zoals een echte Richard je fiets op, beantwoord alle vragen die je langs de Ronde in Ichtegem vindt, bezorg ons je deelnemerskaart terug en wie weet win jij één van de 10 limited edition koersprijzen!

Deelnemerskaarten kan je binnenkort hieronder downloaden, of komen afhalen in het administratief centrum of de bibliotheken.

Save the date

16 juni: Herdenkingsdag 'In het wiel van Richard'

Op 16 juni 2023 is het dag op dag 75 jaar geleden dat Richard verongelukte. Hoog tijd om eens stil te staan bij het leven en de prestaties van coureur Richard. Hou deze avond vrij, want zo hoorde je het verhaal van Richard Depoorter nog nooit met beeld, muziek en persoonlijke getuigenissen...

Dylan Casteleyn brengt ter nagedachtenis een uniek krantje uit rond de wielerprestaties van Poorterke en stelt ook zijn persoonlijk archief tentoon. 

3 september: slotmoment 'Iedereen Flandrien zoals Richard'

Het centrum van Ichtegem wordt voor één dag omgetoverd tot een écht wielerdorp. Met een Flandrienpicknick in de tuin van Huis Dekeyser, een autovrij centrum en heel wat fiets-, koers- en Flandrienactiviteiten voor jong en oud mag je deze afsluiter zeker niet missen!