nieuws wegenwerken
Afdrukken

 

Overzicht openbare werken in Ichtegem

wegenwerken

EERNEGEM

WEGENWERKEN N33 thv kruispunt Halve Barreel

 

 

Onder voorbehoud van wijzigingen worden er vanaf maandag 7 augustus werken uitgevoerd door het Agentschap Wegen en Verkeer West – Vlaanderen langs de N33 thv kruispunt Halve Barreel.

De afwikkeling van het verkeer zal beurtelings gebeuren met behulp van driekleurige lichten.
De N306 (Stationsstraat) en Leugenboomstraat worden afgesloten. Eernegem centrum en Koekelare zijn gedurende de volledige periode niet bereikbaar.

Voorzien werkperiode: 20 werkdagen.

  


 

BEKEGEM

Rioleringswerken centrum Bekegem: Watervallestraat, Bevrijdingsweg, Zilverstraat.

Na het bouwverlof '16 starten in het centrum van Bekegem opnieuw belangrijke rioleringswerken in opdracht van Aquafin en Infrax.

In de Watervallestraat, Bevrijdingsweg en Zilverstraat wordt een gescheiden riolering aangelegd. Na deze werken zal het afvalwater van deze wegen aangesloten zijn op het rioolwaterzuiveringsstation in Oostende en zal van de woningen langs deze wegen geen ongezuiverd afvalwater meer in de open grachten terecht komen.

Het gemeentebestuur maakt van deze gelegenheid gebruik om deze 3 wegen te vernieuwen en opnieuw in te richten.

Tevens worden alle nutsleidingen ondergronds gebracht en wordt er nieuwe openbare verlichting voorzien; deze werken worden door Eandis uitgevoerd.

De effectieve rioleringswerken zullen starten in de Watervallestraat en aansluitend komen de Bevrijdingsweg en de Zilverstraat aan bod.

De infrastructuurwerken zullen uitgevoerd worden door de firma RTS Infra uit Zedelgem.

De eerste fase van de werken (Watervallestraat tot Meanderstraat, kruispunt inbegrepen) wordt begin december 2016 afwerkt en kan vanaf 1 december 2016 terug gebruikt worden door de bewoners van de Meanderstraat en de Watervallestraat.

De riolering tussen de Meanderstraat en de Markt (fase 2) werd intussen aangelegd en de afwerking van deze tweede fase wordt voorzien in de tweede helft van februari '17. Op 16 februari 2017 wordt de rijweg geasfalteerd.

Aan de kant van de Markt worden terug kasseinen aangelegd in de rijweg. Omdat de fundering van de kasseien minstenst 2 weken moet uitharden, zal de Watervallestraat pas begin maart '17 terug volledig opengesteld worden.

Op 20 februari '17 wordt gestart met de aanleg van de riolering in de Bevrijdingsweg tussen de Markt en de Zilverstraat( fase 3). Er wordt gestart op het kruispunt Bevrijdingsweg/Zilverstraat waardoor de bewoners van de Zilverstraat gedurende de werken op het kruispunt hun woning niet zullen kunnen bereiken met de wagen. De termijn voor de werken op het kruispunt zelf, wordt geschat op 2 à 3 weken maar is afhankelijk van de weersomstandigheden.

De aannemer stelt alles in het werk om De Kapoen maximaal op een veilige manier bereikbaar te houden.

De aanleg van de riolering in de Bevrijdingsweg heeft wel als belangrijk gevolg dat de lijnbus niet meer door het centrum van Bekegem zal rijden. De Lijn zal langs de Brugsesteenweg 3 tijdelijke haltes voorzien.

Vanaf 20 februari '17 wordt er éénrichtingsverkeer voorzien langs de Kerkweg, en dit tot de volledige openstelling van de Watervallestraat.

 

let: tijdens de duur van de werken wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Leegstraat en in de Zeeweg.

 

STAND VAN ZAKEN 6 JUNI 2017 - WATERVALLESTRAAT

donderdag 8 juni - frezen Watervallestraat

vrijdag 9 juni - asfalteren onderlaag + toplaag

 

 

Bij vragen of voor meer informatie kunt u zich wenden tot de technische dienst (technischedienst@ichtegem.be).

 

 


Hinder bij manifestaties of kleine werken

Soms er is tijdelijk verkeershinder door de organisatie van een manifestatie of bij werken door derden.

De gewijzigde verkeerssituaties worden hier aangekondigd.

 

Laatst aangepast op dinsdag 06 juni 2017 09:22
 
contact - technische dienst

gemeentehuis Ichtegem Dr. Bruwierplein 1
t
051 59 11 38
technischedienst@ichtegem.be

 

openingsuren

 

 ma   08.30-12.00
 di   08.30-12.00   16.00-19.00
 wo   08.30-12.00
 do   08.30-12.00
 vr   08.30-12.00   13.30-16.00