Afdrukken

Geef inbrekers geen kans!Geef inbrekers geen kans

De dagen worden korter, er is minder volk op straat en je ziet je buren minder. Een goede gelegenheid voor de inbrekers om hun slag te slaan, vooral in de vooravond. Niets doen is geen oplossing. Daarom hieronder enkele tips om woninginbraken te voorkomen.

 

 

 

 

VIJF EENVOUDIGE TIPS

 

  • Sluit ramen en deuren altijd met een sleutel, zelfs als je maar eventjes weg bent. Inbrekers hebben slechts een tiental minuten nodig om de meest kostbare zaken mee te nemen.
  • Laat aantrekkelijke voorwerpen, zoals gsm, laptop of gps niet rondslingeren. Doe gordijnen en overgordijnen dicht, zodat de inbrekers de aantrekkelijke zaken in de woning niet kunnen zien.
  • Geef altijd de indruk dat er iemand aanwezig is: laat de verlichting op willekeurige tijdstippen aangaan, laat je brievenbus leegmaken in geval van afwezigheid en vraag aan de buren om de rolluiken op en neer te laten.
  • Registreer de serienummers van toestellen en neem foto’s van juwelen en kunstwerken. Zo kunnen ze terugbezorgd worden als men ze na een diefstal terugvindt.
  • Berg het materieel op dat de inbreker zou kunnen gebruiken, bv. ladder, tuinmateriaal en -meubelen.

 

 

CONTACTEER DE DIEFSTALPREVENTIEADVISEUR

 

Advies nodig? Vergeet niet dat je een beroep kunt doen op de diefstalpreventieadviseur om te controleren of je woning goed beveiligd is tegen inbraken.

 

Hij kan je adviseren om deuren en ramen te verstevigen en kan je enkele eenvoudige tips geven. Bovendien is deze dienst volledig gratis. Neem contact op met adviseur Cedric Vanbiervliet op het nummer 050 21 18 30 om een afspraak te maken.

 

Alle inlichtingen omtrent deze materie en de premie inbraakpreventie kan ook aangevraagd worden via de dienst veiligheid: veiligheid@ichtegem.be.

 

 

Laatst aangepast op maandag 06 november 2017 08:41