Afdrukken

sjaal katedraal

Brei jij mee aan de 'Sjaal voor de Kathedraal'?!

Vanuit heel wat organisaties, scholen, instellingen, jeugdbewegingen – en al wie wil meedoen -, is er een nieuwe actie in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel.

 

Via heel wat plaatselijke activiteiten wordt er een gigantische “sjaal voor de kathedraal” gebreid. Breiclub de Steekjes (die elke maandag samenkomt in Dorpshuis De Ster) helpt het project ‘Sjaal voor de Kathedraal’ te ondersteunen.

 

Er moeten verschillende stroken van 2 meter lang op 40 cm breed gebreid worden. Al deze stroken worden aan elkaar verbonden om zo tot een lange sjaal van maar liefst 350 meter te komen. De sjaal zal tijdens de adventsviering van 2 december omstreeks 16 uur rond de Sint-Salvatorkathedraal in Brugge geknoopt worden. Vervolgens zal in de week van 20 december, tijdens De Warmste Week van Studio Brussel, de sjaal in kleinere stukken worden verdeeld. Zo blijven er dekentjes over en deze zullen aan vluchtelingen geschonken worden.

 

Wij doen dan ook een warme oproep aan de inwoners van Ichtegem om mee te helpen breien voor het goede doel.

 

Kom gerust  op maandagnamiddag de breiclub vergezellen in LDC De Ster of dien je gebreid pand in tegen uiterlijk 4 november.

Dorpshuis De Ster is elke werkdag bereikbaar van 9 tot 17 uur via 051  57 59 09, dorpshuisdester@ichtegem.be of kom langs (Engelstraat 54, 8480 Ichtegem).

Laatst aangepast op donderdag 05 oktober 2017 11:49