Afdrukken

display

Ichtegem ontvangt label 'geletterde gemeente'

Van 8 tot 14 september liep de Week van de Geletterdheid. Deze focust op de troeven van geletterd zijn voor mensen in (kans)armoede. Geletterd zijn is namelijk een troef én een noodzaak om in de samenleving van vandaag vlot mee te kunnen. Het is meer dan ‘kunnen lezen en schrijven’, het is goed kunnen lezen en schrijven, rekenen en met de computer en multimedia werken.

 

Op 11 mei 2016 tekende gemeente Ichtegem als één van de eersten het charter ‘geletterde gemeente’. Hiermee ging de gemeente een engagement aan om inspanningen te doen om in hun beleid, dienstverlening en communicatie naar de burgers eenvoudige en duidelijke taal te gebruiken en te zorgen voor een toegankelijke dienstverlening.

 

‘Geletterde gemeente’ is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen en de twee West-Vlaamse Centra voor Basiseducatie (Open School). Gemeente Ichtegem heeft al jaren een goede samenwerking met Open School. Zo werden er samen al cursussen georganiseerd. De inspanningen die de gemeente levert om in ‘klare taal’ aan de burger te communiceren, werden beloond! Burgemeester, Karl Bonny en schepen van onderwijs, Celesta Muylle, mochten de display ‘geletterde gemeente’ in ontvangst nemen. Het bewijs dat Ichtegem haar engagementen waarmaakt! Vanaf nu zullen de displays in onder andere het administratief centrum en het gemeentehuis zichtbaar zijn voor iedereen.

Ben je dus zelf niet zo goed in lezen en schrijven of kun je niet zo goed werken met de computer? Geen paniek. Deze display toont je dat we hier rekening houden met jou!
 

Laatst aangepast op donderdag 21 september 2017 14:06