Afdrukken

cultuurcontentement

ICHTEGEM CULTUURGEMEENTE?

 

Er vinden in Ichtegem heel wat culturele evenementen plaats voor en van verenigingen, organisaties, de bibliotheek, dienst cultuur,... Maar wat kan beter? En waar kan onze gemeente in de toekomst extra op inzetten?

Om hier een beeld van te krijgen doen we deze burgerbevraging. We zijn nieuwsgierig naar jouw persoonlijke mening over het reilen en zeilen van cultuur in Ichtegem. Doe mee!

 

Waarom deze bevraging?

Het lijkt nog ver weg, maar de gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan (2018). Het lokale cultuurbeleid verdient extra aandacht. En daar valt veel onder: bibliotheken, (amateur)kunsten, cultuur- en gemeenschapscentra, het verenigingsleven, vrijwilligerswerk, erfgoed, enzovoort. Je komt er meer mee in aanraking dan je denkt!

Cultuurcontentement is een initiatief van het Forum voor Amateurkunsten, FOV, OKO, OCE, VVBAD en VVC in samenwerking met hoogleraar Ignace Glorieux (TOR/VUB). Zij zijn vooral benieuwd naar de waardering en verwachtingen van inwoners over heel Vlaanderen en Brussel. Wat vinden inwoners belangrijk als het gaat om cultuur en hoe beoordelen zij de inzet van hun gemeente?

 

Wat wordt er gevraagd?

De vragen gaan over verschillende aspecten van cultuur in je gemeente. Bijvoorbeeld over het aanbod.

Ook zijn de initiatiefnemers van Cultuurcontentement benieuwd hoe de gemeentes inzetten op ondersteuning. Is er ruimte voor artistiek talent? Geeft je gemeente advies als je iets wil organiseren?

Misschien heb je niet overal een antwoord op, dat is niet erg. Aan het einde is er de mogelijkheid jouw ideeën voor je gemeente te delen.

De bevraging is volledig anoniem en duurt zo’n 12 minuutjes! Niet veel voor een sterk(er) cultuurbeleid!

Je hebt tot eind oktober om de vragenlijst in te vullen en zoveel mogelijk medeburgers te enthousiasmeren. Zie hier hoe jij daarbij kan bijdragen.

 

 

Laatst aangepast op donderdag 31 augustus 2017 11:51