Afdrukken

zomer jeugd

JIJ KOMT TOCH OOK MEESPELEN?

Het is vakantie! Dat betekent spelen en ravotten! En waar kan je kind dat beter dan op speelplein Bengelberg in Ichtegen en speelplein Leutegem in Eernegem?!

 

Hoe inschrijven?

 

Om in te schrijven volstaat het om de infofiche af te geven bij de verkooppunten van de kaarten of op het speelplein zelf. Deze fiche kun je hier downloaden. Je vindt hem ook in de Zomerzoemer editie 2017.

Afbeelding

Om naar de speelpleinwerking te komen heeft je kind per dag een speelpleinkaart nodig. Een speelpleinkaart is een soort toegangsticket voor 1 dag voor het speelplein. Deze kaarten zijn enkel te verkrijgen in het administratief centrum, de bibliotheken en in het gemeentehuis tijdens de openingsuren van de administratieve diensten. De drank en ijsjes op het speelplein betaal je met jetons die je samen met de betaalkaart kan kopen.

 

Een volle dag op het speelplein kost 4,5 euro, een halve kost 3,5 euro. Vanaf het derde kind aanwezig op dezelfde dag op hetzelfde speelplein betaal je maar 3,5 euro voor een volle dag en 3 euro voor een halve dag voor het derde kind.

 

Omdat we natuurlijk heel goed beseffen dat het moeilijk in te schatten is hoeveel dagen een kind naar het speelplein zal komen, kun je de kaarten in september terug inwisselen in de het administratief centrum en het gemeentehuis. Voor vragen kun je terecht op de dienst jeugd 059 34 11 42 of jeugd@ichtegem.be

 

 Praktische informatie

  • Deze zomer loopt het speelpleinseizoen van maandag 3 juli tot en met donderdag 31 augustus.
  • Op 11 en 21 juli is er geen speelpleinwerking. Ook op 14 en 15 augustus is het speelplein gesloten.
  • Elk kind van 3 tot en met 15 jaar is van harte welkom.
  • Inschrijven kan voor een hele of een halve dag
  • De activiteiten vinden plaats tussen 9.00u en 12.00u en tussen 13.30u en 16.50u. Tijdens de lunchpauze kunnen de kindjes naar huis of kunnen ze hun boterhammen opeten op het speelplein.
  • De ophaalmomenten zijn voorzien om 12.00u en vanaf 16.45u.
  • Bij mooi weer geef je je spruit best zwemgerief (zwemkledij + handdoek) mee.
  • We kunnen niet genoeg benadrukken dat het belangrijk is om alles te naamtekenen! Ook bijvoorbeeld schoenen, jassen, petten, handdoeken, koekjes-en lunchtrommels,...!

 

Een ongelukje?

Geen paniek! Daarvoor beschikken beide speelpleinwerkingen over een degelijke EHBO-kist. Een iets erger ongelukje? Nog steeds geen paniek! De moni’s schakelijken de huisdokter in en indien nodig zelfs de ziekenwagen.

 

Wie zal dat betalen? Wij hebben een goede verzekering tegen ongevallen. Stoffelijke schade of verlies van eigen materiaal wordt niet terugbetaald. De prijs voor de verzekering is inbegrepen in de toegangsprijs tot het speelplein.

 

Prijzen

De deelnameprijs blijft dezelfde als vorig jaar. Een volle dag op het speelplein kost 4,5 euro, een halve kost 3,5 euro. Vanaf het derde kind aanwezig op dezelfde dag op hetzelfde speelplein betaal je maar 3,5 euro voor een volle dag en 3 euro voor een halve dag voor het derde kind.

 

Opvang voor en na

Er is voor- en naopvang voorzien in de Kastaar en de Kornuit van 7.00u tot 9.00u en van 17.00u tot 18.30u. In Eernegem zijn we buren en kan alles te voet gebeuren. In Ichtegem vertrekt om 17.00u een busje met alle niet afgehaalde kinderen naar de Kastaar.

Meer info over de Buitenschoolse Kinderopvang vindt u hier.

Laatst aangepast op maandag 26 juni 2017 09:51